Най-реалистичният сценарий е ГЕРБ да е първа политическа сила, с което

...
Най-реалистичният сценарий е ГЕРБ да е първа политическа сила, с което
Коментари Харесай

Реалистичният сценарий на Борисов за след изборите

" Най-реалистичният сценарий е ГЕРБ да е първа политическа мощ, с което очевидно хората да заявят, че желаят смяна. Тогава, помните, че държавното управление, което предложихме - неутрално, с проф. Габровки, 4 депутата не му стигат. Ако в този момент имаме с 5 повече, ще създадем държавно управление. "

Такава сметка направи през днешния ден по здрач водачът на партията Бойко Борисов, говорейки пред актива във Враца.

Какво обаче засяга той? Гласуването в предишния парламент на проектокабинета, отпред с проф. Николай Габровски, с първия мандат за сформиране на държавно управление - на ГЕРБ. Тогава 113 народни представители гласоподаваха със " за " (което прави изчезналите за болшинство от 121 повече от четирима или петима). От тези 113 - 67 бяха депутатите на ГЕРБ, 35 на Движение за права и свободи, а останалите 11 - на " Български напредък ". 

Иначе Борисов още веднъж мина " по конспекта " от тематики, свързани с " Продължавамме смяната ", цените на бензина, инфлацията и прочие Но изиска:

" Аз мисля, че и президентът Радев и финансовата министърка са длъжни да кажат какво е моментното положение на бюджета. Искам да видя има ли за финансовите поправки. За да мога да ви кажа: " Поемайте този ангажимент, ще го свършим ". Сега дупката не се знае какъв брой е ", съобщи Борисов.

Наскоро служебната министърка на финансите Росица Велкова разгласи, че кабинетът въпреки всичко ще внесе бюджет за годината, което отхвърли да направи в предишния парламент, като по думите й, в случай че не се орежат обществени заплащания, той ще е с недостиг 6 на 100 от Брутният вътрешен продукт.

След което Борисов посочи кабинетите си, започвайки от първия, в който финансоов министър бе Симеон Дянков, станал легендарен с " постната пица ".

" После сложихме й моцарела, сложихме й доматено сосче, най-после към този момент имаше прошуто, имаше малко..., по какъв начин се споделяха ония работи зелените - рукола ", посочи Борисов.

Коментира и тематиката с миграцията.

" Те тихомълком одобриха едно решение, което в случай че аз бях министър председател, щяхте да ме чакате на аерогарата да ме биете с камъни. Сега се одобри решение бежанците да се връщат в точката на генезис.

Да не стане в един миг Странджа да я заселят?! Просто единствено споделям, тихомълком се одобри. Проверете го, нека бъркам, само че по този начин сред редовете видях, че са взели решение ", съобщи той.

Всъщност, съгласно Дъблинското съглашение емигрант се връща в страната от Европейски Съюз, в която е бил в началото регистриран и това в никакъв случай не е било ревизирано. Но е реалност, че то на процедура не работи, като в българския случай мигрантите бягат от страната ни отново и отново, а и европейските съдилища не ги връщат у нас.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР